Verdens (måske) bedste bartender

Ca. midt på Strøget ligger en fin lille gade, som lyder navnet Badstuestræde. Midt på Badstuestræde er der en trappe ned til en kælder. Ved siden af trappen er der en ringeklokke, man kan trykke på. Det gjorde Den Ny Spritfabriks udsendte en lørdag kl. 22 en sommeraften i slutningen af august.

jimmeehan

Der bliver pænt lukket op af en ulastelig klædt tjener/bartender (enten butterfly eller slips – don’t remember). Man går gennem et forhæng og er så inde i baren. Bartenderen konverserer høfligt og skænker to glas champagne, før han med et smil følger mit selskab af to hen til et bord i det lille hyggelige og ikke alt for oplyste lokale. Vi befinder os på cocktailbaren Ourselves Alone. Her huserer Søren, som vi længe har haft et fint forhold til på Den Ny Spritfabrik (psst han laver gode drinks af D Argentum). Men det er nu ikke Sørens glimrende drinks, vi er kommet for denne aften!

Næh vi skal se en legende i action!

Jim Meehan fra PDT (mere om Ourselves Alone og PDT nendenfor) har en stor del af æren for, at cocktailkulturen har udviklet sig som den har. Approached her er langt fra tjener Boldt i Matador – vi er snarere over i Nomasektionen! Der bliver eksperimenteret og testet og testet og testet… ja, vel nærmest forsket og søgt kloden rundt efter spændende ingredienser, der kan gøre lige netop din cocktail endnu bedre. Serveringen er også noget andet end 2 kolde fra kassen på Barbar Bar – hver drink bliver præsenteret som på en michelinstjerne restaurant. Der er naturligvis et menukort:

Jim Meehan havde kreeret en menu på fire spændende drinks (se de to første ovenfor) – dem kommer vi tilbage til i DEL 2. Først lidt om…

Klientellet på en moderne cocktailbar: Hvem kommer sådan et sted?

Det er faktisk meget broget, selvom det virker som om, den kreative klasse er en smule overrepræsenter, og der er klart mere hipsteralarm end på et vanligt provinsdisco – adfærden er også helt anderledes, for her kommer folk mere for at nyde herlige drinks end at drikke sig i hegnet (det gjorde de måske efter vi havde forladt etablissementet?!). Tøjet er pænt, men jeg spottede dog et par joggingbukser. Den Ny Spritfabriks Udsendte tog faktisk sig selv i at føle sig helt kulturel – noget man normalt ikke gør på en bar.

Men Ourselves Alone er heller ikke nogen almindelig bar. Den er ligesom Danmarks berømte Ruby Bar tydeligt inspireret af PDT, eller måske skal vi bare kalde den Pssst!

PDT står for Please Don’t Tell, og det er lidt en joke i sig selv, for det er kun med word of mouth, man finder Jim Meehans legendariske cocktailbar i Greeenwich Village i New York. Der er ingen skilte, og reklame er man strengt hævet over.

Indgangen er igennem en fake telefonboks!

Baren lever med andre ord af, at ‘people in the know’ fortæller det til hinanden. Der er noget fedt over sådan at være et supersted ingen andre har hørt om, og det er naturligvis en del af konceptet. En anden del er, at stedet skal være afslappet elegant og ikke for stort, så den intime stemning nærmest lægger sig som en røgring om én, mens man er der (og nej man må naturligvis ikke ryge på Ourselves Alone). Det vigtigste er dog nok, at der skal serveres verdensklasse cocktails!

Anmeldelse af drinksmenu og mere om Jim Meehan i DEL 2. So stay tuned!

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.