Hjemmerørt hønsesalat med grøn
citron-/basilikum mayo og asparges

Hønsesalaten er en klassiker på frokostbordet. Men den skal være hjemmerørt på de allerbedste og friskeste råvarer, du kan opdrive. Det er vigtigt: Hvert komponent i den sarte hønsesalat smager igennem og spiller en rolle. Hvis man bruger dåseasparges eller kedelig industribacon, så ryger den lækre, luksuriøse smagsoplevelse.

4 pers.

Hønsesalaten

  • 1/2 god kogt suppehøne, plukket i mundrette bidder
  • 250g friske grønne asparges
  • 1 meget stor håndfuld frisk basilikum
  • 2 dl græsk yoghurt, 10%
  • Saft af ½ økocitron
  • 2 dl mayonnaise (helst én du selv har rørt – men ellers den bedste økomayo)
  • 1 spsk dijonsennep
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Til servering

  • 2 fintsnittede forårsløg
  • 1 bundt fintsnittet purløg
  • 8 tynde skiver god bacon fra frilandsgris
  • 4 skiver spelt- eller hvedebrød

Til at skåle med

Fremgangsmåde

spritfabrikken_smoerrebroed2_blog2c
  1. Bræk det nederste stykke af aspargesene – der hvor de naturlig knækker når du bøjer dem.

  2. Kassér bundene (eller gem dem til fond tl fx aspargessuppe senere).

  3. Blanchér aspargesene i saltet vand i ½ minut, tag dem op og overhæld dem med iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen.

  4. Skær i skrå skiver på 3cm.

  5. Skyl basilikum og blend den med citronsaft og yoghurt til du har en ensartet grøn creme.

  6. Vend mayonnaise og dijonsennep i cremen.

  7. Vend varsomt hønsekød, aspargesstykker og grøn mayo sammen.

  8. Smag til med salt, peber og måske lidt ekstra citronsaft.

  9. Baconskiverne bages gyldne og sprøde i ovnen ved 200 grader.

Servering

Rist brødskiverne lysebrune, læg hønsesalaten på brødet i et generøst lag.
Drys med purløg og forårsløg og top anretningen med den sprøde bacon.

Servér med det samme – og meget gerne med godt øl og en iskold, gylden D Aurum i flotte, frosne glas.

Bon Appetit!