Næsten klassisk Kartoffelmad
med Rygeost og sprød Bacon

Smagen af helt nye kartofler, radiser og rygeost er simpelthen smagen af dansk forsommer. Det bliver ikke bedre. Når kartoflerne er som nyest og finest, er kartoffelmaden efter min mening den ypperste smagsluksus, man kan servere for sine gæster. Det er en af de retter, der er fantastiske i al sin enkelhed.

4 pers.

Kartoffelmad

 • 250 g nyopgravede kartofler
 • 8 tynde skiver bacon af bedste kvalitet fra frilandsgris
 • Flagesalt og friskkværnet peber

Til servering

 • 1 dl mayonnaise (helst én du selv har rørt – men ellers den bedste økomayo)
 • 1 bundt finthakket purløg eller ramsløg
 • 1 håndfuld radiser  tynde skiver
 • 3 spsk fynsk rygeost – gerne fra Gundestrup Mejeri
 • 6 store skiver godt rugbrød

Til at skåle med

Fremgangsmåde

 1. Gnub de nye kartofler fri for urenheder (ikke skrubbe eller skrælle)

 2. Kog dem i saltet vand.

 3. Sluk for varmen efter 10 minutter og lad kartoflerne stå i gryden og trække færdig i kogevandet et kvarters tid.

 4. Bag de tynde baconskiver gyldne og sprøde i ovnen på 200 grader.

Servering

Smør rugbrødsskiverne med lidt af mayonnaisen. Skær de afkølede kartofler i skiver og læg dem på brødet. Du kan vælge at anrette bredt ud over brødet i stil med det klassiske højtbelagte smørrebrød, eller du kan bygge mere smalt op i højden. Det er et spørgsmål om smag.

Kom en skefuld mayo og en skefuld rygeost oven på kartoflerne og krydr med salt og peber. Drys generøst efter med finthakket purløg og/eller ramsløg og radiseskiver. Top af med et par skiver bacon og servér straks – meget gerne med godt øl og en iskold, gylden D Aurum i flotte, frosne glas.

Bon Appetit!