Dild martini no.2

Martinien er jo en af de helt store monolitter i baren. Det er en af de sværeste øvelser, for hvordan er man kreativ med 3 ingredienser? Her snyder jeg lidt og laver et rinse.

Martini-no-2_large

Ingredienser:

  • 6 cl D Argentum
  • 0,5 cl Carpano Bianco vermouth
  • Rinse reduceret IPA*
  • Muslingeglas**

Fremgangsmåde:

*IPA er en bitter og frugtig øltype. Kog den ved svag varme til den er reduceret til 50%. Hæld den på en forstøverflaske og sprøjt en tåge i glasset før cocktailen hældes i.

**muslingefond kogt op med 10% sukker og 1% gellan eller gelatine. Lad det sætte sig til en gele i en tynd plade, tør den i ovnen til den er sprød, bryd den så i passende stykker og server den ved siden af cocktailen som en kiks.

Alternativt kan cocktailen serveres med friske østers garneret med små parisienne af agurk marineret i D Argentum.