Hvid choko alexander

3/3/3

Dild alexanderen er vel nærmest en nymoderne københavnerklassiker. Den her version er farligt tæt på den vi lavede på Ruby for et par år siden. Den hvide chokoladecreme er ændret lidt til den lettere side, og forholdet mellem ingredienser er ført tilbage til den klassiske alexanderopskrift.

Historien går at cocktailen er lavet af Alexander Troy til en marketing fest for Delaware, Lackawanna & Western Railroad, som opfandt karakteren Phoebe Snow (som senere gav måtte give sit efternavn til Phoebe Ann Laub). Deres tog blev fyret med antracit som ikke afgiver den samme fede sorte røg som kul gør. En åbenlys revolution af togdriften på de kanter. Hun blev ledsaget af et lille digt.

Says Phoebe Snow
About to go
Upon a trip to Buffalo
“My gown stays white
From morn ’till night
Upon the road of anthracite

Til denne dild alexander bruger vi:

  • 3 cl D Argentum
  • 3 cl hvid creme de cacao
  • 3 cl hvid chokolade/fløde creme*

Fremgangsmåde:

*varm 100 gram hvid chokolade forsigtigt op med 250 ml fløde til 45 grader. Hold det der i 10 minutter under konstant omrøring med en gummiskraber. Lad det køle ned i køleskab og brug inden 3 dage.

Shake alle ingredienser hårdt og sigt fint op i et passende glas. Læg en stjerneanis eller riv lidt lakridsrod på toppen.