22

maj 2015

Spritz AD

Spritz AD

3 argentum, 3 aperol, 6 tør champagne, 0,5 E330, 0,5 sukker

En aperol spritz er din ven på en sommer eftermiddag. Men du kan med meget få virkemidler dreje den over til noget ret særligt og forunderligt.

Den oprindelige aperol spritz laver du ved at hælde lige dele aperol og tør prosecco over is og pynte med en appelsinbåd. Lad os fluks komplicere det…

Spritz-AD_large

I en shaker anbringer du lemfældigt:

  • 3 cl aperol
  • 3 cl D argentum
  • 0,5 cl suklerlage
  • 0,5 cl E330 opløsning*

Fremgangsmåde:

  1. Byg i vinglas
  2. Top med 6 cl meget tør mousserende vin

*E330 er citronsyre. Det kan du købe i matas. Citronsaft har en syreopløsing på 6%, så hvis du skal lave 100 gram E330 opløsning tager du 100 gram vand og 6 gram citronsyre og rører det til det er klart.