Drinksopskrifter

D Argentum er en meget ren akvavit – faktisk den ‘reneste’. Der er kun anvendt kronerne fra mammut krondild, det reneste kornsprit og ionbyttet vand. Derfor er smagen meget klar og ren, og det gør D Argentum fremragende til drinks. Det har flere af verdens bedste bartendere for længst opdaget, og her er nogle af deres opskrifter

D Argentum fungerer fint i stort set alle drinks i stedet for gin. Da det rent teknisk, udover at være en aquavit, er en flavoured vodka kan den også fungere i visse traditionelle vodkadrinks.

Det er sjovt at eksperimentere og forskellige kombinationer af lemon sodavand, martini bianco og f.eks. lime er slet ikke dårligt.

Hylde-Dilde-Fizz_small

Hyldedildefizz

Navnet er måske lidt fjollet, men det kan jo ikke alt sammen være cykelstyroverskæg og tweed.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Dild-Alexandra_small

Hvid choko alexander

Dild alexanderen er vel nærmest en nymoderne københavnerklassiker. Den her version er farligt tæt på den vi lavede på Ruby for et par år siden.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Lil-Silver-Martini_small

Lil’ silver martini

Martinien. Vi har rørt ved den tidligere i forløbet. Jeg synes egentlig kunsten ved en martini er at gøre så lidt som overhovedet muligt ved den.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Spritz-AD_small

Spritz AD

En aperol spritz er din ven på en sommer eftermiddag. Men du kan med meget få virkemidler dreje den over til noget ret særligt og forunderligt

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Roedbede-Ballade_small

Rødbedeballade

Vi er helt ude på de vilde vover med ham her. Smagene er vilde og bastante, og det kan ikke lade sig gøre at bygge den her cocktail, den smager simpelthen af alt for meget.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Rusty-D_small

Rusty D

Den originale er lavet på skotsk whisky og Drambuie. Her bytter vi skotten ud med D Aurum. Resultatet er en frisk og sommerlig sag med masser af spark og frugt.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Pimms-no-2_small

Pimm’s no.2

Pimm’s er en utrolig engelsk ting. Lige så engelsk som tennis og kricket, og det er da også der man hovedsageligt drikker det. Lav det i store baljer til havefesten.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Martini-no-2_small

Dild martini no.2

Martinien er jo en af de helt store monolitter i baren. Det er en af de sværeste øvelser, for hvordan er man kreativ med 3 ingredienser? Her snyder jeg lidt og laver et rinse.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
Salturt-Old-Fashion_small

Salturt o.f.

En Old Fashioned Cocktail er en dejlig ting, især fordi det er så simpelt at det åbner for at kunne gøres virkelig besværligt.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
100-Years-of-Silver_small

100 years of silver

The 20th Century Cocktail er en sjov og underlig størrelse. Endnu en togsjus, lige som alexanderen.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
spritfabrikken_fennikel_blog

Fennikeldrink med aquavit

Det er tid til drinks og den her slår den traditionelle cognac med mange, mange længder.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
spritfabrikken_spicy_blog

Spicy velkomstdrink

Glem alt om sød Asti eller hvad du nu plejer at diske op med, i år skal det være frisk og spicy. Citron, ingefær og krydderi – dine gæster vil have mere!

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
spritfabrikken_paaskesjus_blog

Forårssjus med pink grape & ingefær

Et bud på en både yndig, aromatisk, pigevenlig og forfriskende forårsdrink med dildakvavit.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
spritfabrikken_champagnedrik_blog

Champagnedrink med dild

Perfekt til frokostbordet, især påskebordet med masser af fisk. Der er brugt en tør sekt til opskriften, men en almindelig mosserende sag er ligeså god.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
spritfabrikken_aeblesorbet_blog

Æblesorbet med aquavit

Der er brugt en sorbet lavet på sød æblemost og sammen med den syrlige/salte/skarpe er det den perfekte afslutning på en god middag.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment
spritfabrikken_hyldeblomst_blog

Hyldeblomst og aquavit

Efter påskefrokosten og inden chokoladepåskeæggene skal spises er det ret lækkert med en pause udenfor i solen. Saml gæsterne, giv dem sådan en drink her i hånden og du er årets vært.

Posted in Madopskrifter | Leave a comment

Danish Mary –
Ruby Bar København

Til et glas isterninger tilsættes:

  1. 6 cl. D Argentum,
  2. 9 cl. tomatjuice,
  3. 0,5 cl. portvin,
  4. 0,5 cl. balsamico.

Der omrøres og smages til med sort peber, sellerisalt, Tabasco- og Worchestershire sauce. Dekorer med syltede løg.

Dillorange

Bland lige dele af

  1. afkølet D Argentum og
  2. Triple Sec i et likørglas.

Nydes til kaffen.

The 866 –
Ruby Bar København

Fyld en cocktailmixer med is, tilsæt:

  1. 4 cl. D Argentum,
  2. 4 cl. Grapefrugt juice og
  3. 4 cl. Campari.

Omryst kraftigt. Hæld over i et glas med is og saltrand.

Dillemma –
Spacebar Moskva

Fyld isterninger i en cocktailmixer, tilsæt:

  1. 4,5 cl. D Argentum,
  2. 2,5 cl. Campari og
  3. 3 cl. mørk vermouth og omryst kraftigt.

Hæld derefter blandingen over i et passende glas uden is. Dekorer med skallen af en appelsin.

Dillinger –
Lion Bar Hamburg

Fyld isterninger i en cocktailmixer, tilsæt:

  1. 6 cl. D Argentum,
  2. 2 cl. Creme de Cacao Blanc og
  3. 2 cl. Fløde 38%.

Blandingen omrøres med en ske og hældes over i et passende glas uden is.

Signature –
1105 Bar København

Til et højt glas med isterninger tilsættes under omrøring:

  1. 2,5 cl. D Argentum,
  2. 2,5 cl. Tanquary Gin,
  3. 10 cl. Schweppes tonic vand.

Dekorer med en skive lime, agurkeskind og krondild.

Dillemon

Til et glas med isterninger tilsættes:

  1. 4 cl. D Argentum og
  2. 10 cl. Schweppes Lemon.

Dekorer med blade af citron melisse og citronskal.

Signature –
1105 Bar København

Til et højt glas med isterninger tilsættes under omrøring:

  1. 2,5 cl. D Argentum,
  2. 2,5 cl. Tanquary Gin,
  3. 10 cl. Schweppes tonic vand.

Dekorer med en skive lime, agurkeskind og krondild.

Bloody Mary

Til et glas med isterninger tilsættes:

  1. 4 cl. D Argentum og
  2. 12 cl. tomatjuice under omrøring.

Smag til med Tabasco- og Worchestershire sauce og salt og peber.